Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, tarihi bir çınar ağacından düşen dalın altında kalarak ağır yaralanan 18 yaşındaki Seda Karakol, 16 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Genç kızdan gelen acı haber, hem ailesini hem de tüm kamuoyunu yasa boğdu.

Olay, 6 Temmuz 2025 tarihinde Gölcük Yalı Mahallesi Saniye Altun Caddesi’nde meydana geldi. Caddedeki tarihi anıt çınardan aniden kopan büyük bir dal, altındaki bankta oturan üç kişinin üzerine düştü. Yaralanan kişiler arasında 18 yaşındaki Seda Karakol ve 29 yaşındaki öğretmen Erdem Ulak da bulunuyordu. Olayın hemen ardından bölgeye itfaiye, polis, sağlık ekipleri ve Gölcük Arama Kurtarma Ekibi (GESOTİM) sevk edildi.

Ekipler, dalın altından çıkardıkları yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onları hastaneye kaldırdı. Yaralılardan öğretmen Erdem Ulak, olay günü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Ağır yaralı olarak tedavi altına alınan Seda Karakol, Kocaeli’deki hastanede yoğun bakımda 16 gün boyunca yaşam savaşı verdi. Ancak doktorların tüm çabasına rağmen, genç kızdan da acı haber geldi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi.

Seda Karakol’un ölüm haberi, Gölcük’te ve memleketi Giresun’un Çanakçı ilçesinde büyük üzüntüye neden oldu. Genç kızın cenazesinin, ailesinin yaşadığı Çanakçı’da toprağa verileceği öğrenildi.

Yaşanan trajik olayın ardından, tarihi çınar ağacının bakımsızlık nedeniyle tehlike oluşturup oluşturmadığı yönünde yerel yönetimler ve ilgili kurumlar hakkında soru işaretleri gündeme geldi. Olayla ilgili resmi inceleme başlatıldı.

Seda Karakol ve Erdem Ulak’a Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Kamuoyunda ise “ihmal var mıydı?” sorusu cevap bekliyor.

Kastamonu’da Zincirleme Kaza: Araçlar İş Yerine Çarparak Durabildi
Kastamonu’da Zincirleme Kaza: Araçlar İş Yerine Çarparak Durabildi
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İhlas Haber Ajansı