Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, çocuk gelişimi programı son sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet dersi kapsamında oluşturdukları 5 kişilik bir grupla Doç. Dr. Veyis Karakoç'un koordinatörlüğünde" Yaşlılarımızın gönüllerine dokunmak" isimli bir proje gerçekleştirdiler.

Ilgaz’da İlginç Anlar: Oluktan Su içmeye Çalışan Leylek Yavrusunun imtihanı! Ilgaz’da İlginç Anlar: Oluktan Su içmeye Çalışan Leylek Yavrusunun imtihanı!

Bu günün küçükleri yarının büyükleri yavrularımızın eğitiminde görev alacak çocuk gelişimciler, toplumumuzun önemli değerlerinden olan yaşlıya saygı ve hürmet bilincini edinmek ve gelecek nesillere aktarmak adına Çankırı merkezde bulunan İsmail Özdemir Huzurevine ziyaret gerçekleştirdiler.

Proje kapsamında öğrenciler Çankırı’nın vefakar esnaflarında destek alarak onlardan topladıkları hediyeler ile huzur evindeki yaşlılarımızı ziyaret ettiler. Bir günde de olsa onların toplumumuzun yaşayan kültür mirasları olduklarını ve toplumumuz için önemli olduklarını hissettirdiler. Yaşlılarımıza moral vermek ve onların değerli olduklarını hissettirmek için yapılan ziyarette proje ekibi esnaflardan hediyelik olarak aldıkları canlı çiçek, tesbih, seccade, tülbent, pijama takımı, çorap, ıslak mendil, çikolata gibi hediyeler ile onların gönüllerini almaya çalıştılar. Ziyaretin geleceğin çocuk gelişimcileri tarafından yapılması ve onların bu bilince ve şuura sahip olarak yetiştirilmesi bizim için önem arz etmekteydi. Yaşlılar ile hal hatırların sorulduğu onlarla duygu dolu hoş vakitlerin geçirildiği ziyarette onların hayat tecrübeleri dinlendi. Devletimizin yaşlılarımıza çok iyi baktığından emin olmakla birlikte, yaşlılarımızın yerinin ailelerin yanı olduğunu unutmayalım. Büyüklerimiz bizler için ve çocuklarımız için hem gelişimde hem hayat yolunda bir yol gösterici olarak önemli rol oynamaktadır. Bunun bilincinde olmalıyız. Böyle bir proje planlayarak huzur evinde kalan unutulduklarını düşünen yaşlılarımızı ziyaret ederek yaşlıya saygı bilincini bir kez daha gündeme getiren tüm proje ekibine ve danışman hocaları Doç. Dr. Veyis Karakoç’ a ayrıca projeye destek olan Çankırı esnafına teşekkürlerimiz sunuyoruz.

Kaynak: Haber Bülteni