Samsun’da uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde dikkat çeken bir operasyona imza atıldı. Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Atakum ilçesinde apartman yöneticiliği yapan bir şahsın uyuşturucu madde ticareti yaptığı ortaya çıkarıldı.
Edinilen bilgilere göre, jandarma ekipleri tarafından yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde V.S. isimli şahsın uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticaretini yaptığı yönünde bilgiye ulaşıldı. Bunun üzerine Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve JASAT ekiplerinin katılımıyla şüphelinin ikametine operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyonda, apartman yöneticisi olduğu öğrenilen V.S.’nin evinde ve apartmana ait bodrum bölümünde yapılan detaylı aramalarda 7 bin adet sentetik ecza hap ile bir miktar kubar esrar ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, şüpheli şahıs olay yerinde gözaltına alındı.
Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen V.S., çıkarıldığı mahkemece “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yetkililer, özellikle yerleşim alanlarında ve apartmanlarda uyuşturucu ticaretine karşı denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurgularken, vatandaşlardan şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmeleri istendi. Samsun genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceği bildirildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.




