3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali'nde Heyecan Dorukta: Tuz Müsabakaları Başlıyor! 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali'nde Heyecan Dorukta: Tuz Müsabakaları Başlıyor!

ÖZELHABER/ Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün her yıl düzenlediği Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi ve Korgun Halk Eğitim Merkezi'nin kursiyerlerinin birlikte düzenlediği el emeği göz nuru sergi düzenlendi.

Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi ve Korgun Halk Eğitim Merkezi'nin birlikte düzenledikleri sergi Çocukların Halk Oyunlarıyla beraber başlayan açılışa Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, Çankırı İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu GENÇ, STK’lar ve Vatandaşların katılımlarıyla açılışı düzenlendi. Açılışı yapılan sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Sergideki çalışmaları Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar ve beraberindeki heyet dikkatle inceledi. Vatandaşlarında büyük ilgi gösterdiği sergide renkli görüntüler ortaya çıktı.

Çankırı İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Cesur, “Milli Eğitim Bakanlığımızın hayat boyu genel müdürlüğünün her yıl düzenlediği Öğrenme Haftasıyla ilgili bizim de Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Nurettin Ok ve Korgun Halk Eğitim Merkezi'nin birlikte düzenlediği öğrenme haftasıyla ilgili etkinlikler yapıyoruz. Usta öğreticilerimizin halk eğitim merkezlerine gelen kursiyerlerin yaptığı çalışmalarda kurslar açılıyor. Bu kurslarda da katılım sağlıyorlar. Onlar iş görüyor belli saatlerde usta öğreticilerimiz onlara ders veriyor. İşaret dili, Okul öncesi çalışmalar, Yiyecek içecek hizmetleri, giyim üretim teknolojisi, okuma yazma, bilişim teknoloji kursları, yabancı dil kursları, El sanatları, Müzik kurslarını alıyorlar kursiyerlerimize bunun sonucunda bir sertifika veriliyor ve şu anda yaptıkları çalışmaların sergisini burada sunuyorlar.” Şeklinde konuştu.

Çocuk Gelişim ve okul öncesi öğretmeni Okşan Kaya, “Bu sene halk eğitimde kursumuzu açmış bulunmaktayız. Özellikle ev hanımlarına, çocuklarına katkıda bulunmak amaçlı eğitimlerin de katkıda bulunmak amaçlı bu kursumuzu açtık. İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz yaz Kur'an kurslarında görev almaları için bu kursları almaları gerekmektedir. Bu yüzden çocuk gelişimi olarak dünyanın en değerli varlığı olan insan yavrusunun hayatını olumlu dokunuşlar yapmak adına kursumuzu sürdürmekteyiz. Kursumuza katılmak isteyen herkesi bekleriz. Ayrıca diğer stantlarımızda da yine el sanatları, okuma yazma, yabancı dil, müzik kurslarımız, korolarımız vesaire bir dünya kursumuz var. Kurslarımıza katılmak isteyen herkesi bekleriz." Şeklinde konuştu.

Kaynak: Berkay Tozlu