Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından hazırlanan, öğrencilerin akademik ve sosyal çalışmalarını desteklemeyi amaç edinen TÜBİTAK 4004 Doğayla Buluş Bilimle Geliş isimli projenin tanıtım toplantısı düzenlendi.

20 Mayıs 2024 tarihinde Joyana Otel Salonunda düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Müdür Yardımcısı İlker Kendir, ARGE personeli, okul yöneticileri, akademisyen ve öğrenciler katılım sağladı.

"Doğayla Buluş Bilimle Geliş" projesi öğrencilerin aktif rol alacağı,  teoriden uygulamaya, gözlemden deneye birçok yöntem kullanılarak doğa bilimi, sanat ve teknolojiyi kapsayan eğitimlerle öğrencilerin hayal güçlerini harekete geçirip gerçekleştirilmesi mümkün olan fikir, proje ve somut unsurlar ortaya koyarak bilimsel katkı sağlamayı amaçlıyor.

           

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk açılış konuşmasında "Eğitim, bir milletin geleceğe attığı en önemli adımdır. Bu adımı sağlam ve kararlı atmak için bizler de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz" sözlerine yer verdi.
Öztürk, projenin sadece bilgileri artırmakla kalmayıp, aynı zamanda bilime olan tutkuları da güçlendireceğini belirterek, katılımcılara çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Sıcaklıklar düşüyor! Çankırı'da hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar düşüyor! Çankırı'da hafta sonu hava nasıl olacak?

Tanıtım etkinliği akabinde projeye katılım sağlayan 40 öğrenci, çeşitli bitki incelemeleri ve çizimler oluşturmak amacıyla Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Fakültesi'ne hareket etti. Etkinliğin ilk gün çalışmalarında, üniversite çevresinde yetişen bitkilerden örnekler toplayan öğrenciler, Görsel Sanatlar Öğretmeni Zühal Namlı Özmen rehberliğinde "Doğanın Detaylarını Görmek" etkinliğine katıldılar.

Kaynak: İl Milli Eğitim Müdürlüğü