Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Çankırı AFAD İl Müdürlüğü tarafından Destek AFAD gönüllüsü projesi kapsamında “Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik Kartı Takdim Töreni” düzenlenecek. 16 Mayıs 2024 tarihinde Ahmet Yesevi Konferans Salonu (Hukuk Fakültesi Konferans Salonu)'unda saat 17:00'da yapılacak. 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Eski Vali Ahmet Altıparmak Çankırı Valiliğini Ziyaret Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Eski Vali Ahmet Altıparmak Çankırı Valiliğini Ziyaret

AFAD Gönüllüsü Kimdir?

Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.

AFAD Gönüllülük Sistemi İle Neleri Hedefleniyor?

Toplumda afetlere hazırlık ve gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak. Bu amaçla başvuru yapmış Temel AFAD Gönüllülerinin afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışlar ve alması gereken tedbirler konusunda gönüllülük sisteminden aldıkları uzaktan eğitimlerle farkındalık kazanması ve bilgi sahibi olması ile bu farkındalığı çevresinde yaygınlaştırmasını sağlamak.
Destek AFAD Gönüllüsü olmayı talep eden gönüllülerimizin İl Müdürlüklerimizce düzenlenecek faaliyet, eğitim ve tatbikatlarla yetkinliklerini artırmak.
AFAD ve gönüllülerinin katkılarıyla afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek.
Afet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamak.

AFAD Gönüllülerinin Görevlendirilmesi Nasıl Olur?

İhtiyaç duyulan alan ve zamanlarda AFAD Gönüllüleri ile iletişime geçilir ve müsait olan gönüllülerin kabul onayı da alınarak görevlendirilir.

Çankırı AFAD İl Müdürlüğü ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafında ortak düzenlecenek olan “Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik Kartı Takdim Töreni”ne tüm ilgili öğrencilerin davetli olduğu duyuruldu.
Çk

Kaynak: Burak Kaya