Bartın’da defne toplamak amacıyla gittiği ormanda kaybolan 78 yaşındaki Zehra Günay, arama çalışmalarının ikinci gününde cansız halde bulundu. Günay’ın cenazesi, sıkıştığı çalılık alandan yaklaşık 1 saat süren çalışmayla çıkarıldı.
Edinilen bilgilere göre, 10 Aralık Çarşamba günü saat 13.30 sıralarında evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Zehra Günay için, yakınlarının ihbarı üzerine jandarma, AFAD ve vatandaşların katılımıyla arama çalışmaları başlatıldı. Arama faaliyetleri bugün de devam ederken, öğle saatlerinde kadının son görüldüğü bölgede çalışmalar yoğunlaştırıldı.
Yapılan aramalarda, Zehra Günay’ın kullandığı halat ve eşarbı bulundu. Bunun üzerine jandarma iz takip köpeği ile sürdürülen çalışmalarda, çalılık bir alanda yaşlı kadının cansız bedenine ulaşıldı.
Cenaze Zor Şartlarda Çıkarıldı
Zehra Günay’ın sıkıştığı alandan çıkarılması için ekipler tarafından yoğun bir çalışma yürütüldü. Çalılar; ağaç kesme motoru, orak ve kesici aletler yardımıyla temizlenirken, halatlar kullanılarak cenazeye ulaşıldı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından Günay’ın cenazesi bulunduğu yerden çıkarılarak cenaze aracına alındı.
Cenaze, otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.
Ölüm Nedeni Otopsi Sonrası Netleşecek
İlk incelemelere göre, Zehra Günay’ın defne ağacından dal kestiği sırada dengesini kaybederek düştüğü ve ağaç dalı ile kökler arasında sıkıştığı değerlendiriliyor. Olay yerinde yapılan ön incelemelerde boğuşma veya çırpma izlerine rastlanmadığı bildirildi.
Yaşlı kadının donarak hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimali üzerinde de durulurken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.




