ÖZEL HABER/Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Ömerli köyü nüfusuna kayıtlı Selçuk Kırış, D-100 karayolunda meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi. Kaza, 14 Ağustos 2025 Perşembe günü saat 01.15 sıralarında, Ilgaz Belören Köyü yakınlarında bulunan Jandarma Karakolu karşısındaki köy yolu dönüşünde gerçekleşti.
Edinilen bilgiye göre, 06 EA 1239 plakalı beyaz Fiat Tipo marka otomobil, Ömerli köyüne doğru seyir halindeyken Belören köyü dönüşüne yüksek hızla girdi. Direksiyon hâkimiyetinin kaybolması sonucu araç kontrolden çıkarak kaza yaptı. Çarpmanın şiddetiyle Selçuk Kırış aracın sağ ön camından dışarı fırladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kırış’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.
Kazada araçta bulunan üç kişiden biri ağır yaralanırken, diğer kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.
Ömerli Köyü Derneği, Ankara Ilgaz Dernekler Birliği ve Çankırı Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı olarak Çankırı’ya ve Ilgaz’a uzun yıllar hizmet eden Ahmet Ali Kırış’ın kardeşi olan Selçuk Kırış, Ilgaz’ın sevilen simalarındandı.
Çevresinde sevilen ve saygı duyulan biri olarak tanınan Selçuk Kırış, yufka yürekli, merhametli ve yardımsever kişiliğiyle biliniyordu. Sevenleri, “Büyüğünü küçüğünü severdi, kimseyi kırmazdı. Hayalleri vardı, çok erken gittin ” sözleriyle üzüntülerini dile getirdi. 2 Çocuk babası olan Selçuk Kırış 41 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
HABER: Burak Kaya