Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’na gelmek üzere Romanya’dan yola çıkan bir tır, Bulgaristan Kaptan Andreevo Sınır Kapısı’nda yapılan risk analizi kapsamında detaylı aramaya sevk edildi.

Yük taşımadığı belirlenen ve Türk vatandaşı sürücünün kullandığı tırda gümrük ekipleri tarafından inceleme gerçekleştirildi. Sürücü, beyan edilecek herhangi bir eşyasının olmadığını ifade etti.

Minibüste Taciz İddiası Büyüdü: Bıçaklar Çekildi
Minibüste Taciz İddiası Büyüdü: Bıçaklar Çekildi
İçeriği Görüntüle

Ancak yapılan aramada, kabin bölümündeki üst yatakta bulunan çikolata ürünleriyle dolu bir çanta dikkat çekti. Çantada yapılan kontrolde, çikolataların arasına gizlenmiş şekilde 50 ve 100 Euro banknotlardan oluşan toplam 220 bin Euro bulundu.

Ele geçirilen paraya el konulurken, olayla ilgili Haskovo Bölge Savcılığı Svilengrad birimi gözetiminde gümrük müfettişleri tarafından ön soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı