Bartın’ın Kozcağız beldesinde görev yapan trafik jandarması, örnek bir davranışa imza atarak kamuoyunda takdir topladı. Rutin denetimlerini sürdüren jandarma trafik ekipleri, hatalı şekilde park edilmiş 74 AV 334 plakalı araca 993 TL trafik cezası uyguladı. Ceza tutanağını düzenleyen jandarma personeli Y.Ş., işlemlerin ardından sürücünün kimlik bilgilerini kontrol ederken önemli bir detayı fark etti. Hatalı park nedeniyle ceza yazılan aracın sahibi, 1994 yılında Bingöl’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Ahmet Dönmez’in babası Ali Dönmezdi.
Bu duruma kayıtsız kalamayan Y.Ş., mesai bitiminin ardından şehit babasının evine giderek kendisini tanıttı. Görevin gereği olarak cezayı yazmak zorunda olduğunu belirten jandarma personeli, “Siz bu vatan için evladınızı verdiniz, biz sizin hakkınızı ödeyemeyiz” diyerek cezanın bedelini kendi imkânlarıyla ödemek istediğini ifade etti. İlk başta teklifi kabul etmek istemeyen Ali Dönmez, Y.Ş.’nin ısrarı üzerine ikna oldu.

Şehit babası Dönmez, kısa süreli bir iş için aracını park ettiğini, ceza yazılmasının ardından üzüldüğünü ancak jandarmanın gösterdiği hassasiyetin yüreğine dokunduğunu belirterek şu sözlerle teşekkür etti: “Devletimizin bizi unutmadığını bilmek güç veriyor. Bu davranış evladımızın hatırasına gösterilen bir saygıdır.”
Duygu dolu buluşmanın ardından Y.Ş., trafik cezası makbuzunu teslim alarak ödemeyi kendi adına gerçekleştirdi. Olay, bölgede hem güvenlik güçleri hem de vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.



