Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde, uzun yıllardır beklenen Ulusu Deresi 2. Etap Islah Projesi resmi olarak başladı. Toplam 252 milyon 783 bin 250 TL bedelle ihalesi tamamlanan proje kapsamında yüklenici firma çalışmalarına sahada başladı.

Proje, Kemer Köprü ile Hayvan Pazarı arasındaki 2 bin 300 metrelik güzergâhta yürütülecek. Çalışmalar kapsamında dere hattına 36 metre genişliğe sahip taş duvar inşa edilecek, ayrıca bölgenin altyapısını güçlendirmek amacıyla 3 köprü ve 8 menfez inşa edilecek.
Yetkililer, projeyle birlikte olası sel ve taşkın risklerinin büyük ölçüde ortadan kaldırılacağını, su debisinin güvenli şekilde kontrol altına alınacağını belirtti. Çerkeş’te geçmiş dönemlerde yaşanan taşkın olayları düşünüldüğünde, yatırımın ilçenin yaşam güvenliği açısından kritik önemde olduğu vurgulanıyor.

“Bu yatırım sadece altyapı değil, güvenlik projesi”
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, projenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Ulusu Deresi 2. Etap Islah Çalışmaları sadece bir altyapı yatırımı değil, Çerkeş’in güvenliği ve yaşam kalitesi için atılmış stratejik bir adımdır. İlçemizin sel riskini tamamen ortadan kaldıracak bu çalışma, modern bir dere güzergâhı oluşturacak. Hemşehrilerimizin huzuru ve geleceği için çalışmaya devam ediyoruz.”

Başkan Sopacı, projeye verdikleri desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’na ve AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan’a teşekkür etti.
“Her yatırım, her proje Çerkeş’in geleceğine yapılan bir yatırımdır. Bu büyük projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”
Çerkeş Belediyesi, ilçenin altyapısını güçlendiren ve çevre güvenliğini artıran projelere önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edeceğini duyurdu.









