Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde "Aşkla Düğümlenen Sanat: Türk Halıları" Sergisi'ne yoğun ilgi Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde "Aşkla Düğümlenen Sanat: Türk Halıları" Sergisi'ne yoğun ilgi

Derya Lokantası Sefer Usta'nın Yeri, Çankırı'nın yöresel yemekleri ile tanışacağınız menüsündeki zengin çeşitlilikle müşterilerine unutulmaz lezzetler sunuyor. Menüsünde öne çıkan yemeklerden sarımsaklı et, Çankırı'ya özgü bir lezzet olarak öne çıkıyor. Çankırı'nın coğrafi işaretli ürünlerini, yemeklerini bulabileceğiniz mekanda ayrıca Çankırı yaren güveciyaren çorbası, yumurta tatlısı, bamya çorbası, meşhur kuru fasulye, kuzu tandır, kaburga incik, çoban kavurması, tas kebabı ve ekşili köfte gibi birçok lezzet de menüde yer alıyor. Çorba çeşitleri arasında yaren çorbası, paça, işkembe, mercimek ve atom çorbaları bulunuyor.

Çankırı'nın geleneksel lezzet duraklarından biri olan Derya Lokantası, Sefer Tekmen Usta, Atakan Usta, Üzeyir Usta ve personellerinin şahsiyetleri ve muhteşem yemekleriyle hem yerli hem de yabancı misafirlerini ağırlıyor.

Sefer Ustanin Yeri

Uzun yıllardır hizmet veren bu lokanta, Çankırı'nın yöresel yemekleri ile damakları şenlendiriyor. Derya Lokantası Sefer Usta'nın Yeri, Çankırı'nın merkezinde halk arasında Büyük Cami veya Ulu Cami olarak adlandırılan Sultan Süleyman Camii'nin hemen yanı başında yer alıyor. Sefer Usta, Atakan Usta ve ekiplerinin titizlikle seçtiği malzemelerle hazırladığı yemekler, geleneksel Türk mutfağının en lezzetli örneklerini sunuyor.

Sıcak yemeklerin yanı sıra çeşitli mezeler, salatalar, tatlılar ve takım yemeğinin olmazsa olmazı cacık da menüde yer alıyor. Her bir lokma için özenle seçilen malzemelerin kalitesi damaklarda iz bırakıyor. Derya Lokantası Sefer Ustanın Yeri, müşterilerine sadece bir yemek mekanı değil, aynı zamanda sıcak bir aile ortamı sunuyor.

Misafirperverlik ve Sıcak Atmosfer

Sefer Usta, Atakan Usta ve lokanta personeli her müşterisini kırk yıldır tanıyor gibi davranarak onları samimi bir şekilde karşılıyor. Misafirperverliği ve keyifli sohbetiyle ün salan Sefer Usta ve Atakan Usta, herkesin yüzünde bir tebessüm bırakmayı başarıyor. Lokantanın ambiyansı da kendine özgü bir cazibe taşıyor. Çankırı'ya gelen ünlüler, siyasetçiler, iş insanları, bürokratlar mutlaka burada gelip bu lezzeti tatmışlar ve bu isimlerden bazılarının fotoğrafları duvarlarda yer alıyor. Esnaf lokantası benzeri bir yapıya sahip olan mekan sıcak ve samimi bir atmosfer sunuyor. Gelen misafirler, nostaljik bir yolculuğa çıkmış gibi hissediyor ve yemeklerini yedikleri süre boyunca duvarlardaki fotoğraflara göz atmayı ihmal etmiyorlar.

Derya Lokantası'nın ünü, Çankırı dışına olduğu gibi Avrupa'ya da yayılmış durumda. Çankırı'ya yolu düşenler, bu lezzet durağını ziyaret etmeden geçmemiyorlar. Derya Lokantası Sefer Usta'nın Yeri'ndeki lezzetleri tatmadan Çankırı'yı terk etmek, gerçek bir gastronomik deneyimden mahrum kalmak anlamına geliyor.

Misafirperverlikleri ve lezzetli yemekleriyle hafızalarda yer eden bu mekanı ziyaret etmek, unutulmaz bir deneyim yaşamak için önemli bir fırsat oluyor.

Meşhur Sarımsaklı Et ve  Çankırı Takım Yemeği müşteri yorumlarına olumlu yansıyor. 

Bir müşteri "Meşhur sarımsaklı et, pilav, kuru fasulye, salata ve yumurta tatlısı ile takım yemeği olarak adlandırdıkları olağanüstü lezzet, Çankırı'ya gelip başka bir yer aramayın derim." ifadelerinde bulundu.

İlgi ve Lezzet Bir Arada

Bir diğer müşteri yorumunda ise Deya Kolantası yine övgüler alıyor "Ilgaz Kayak merkezinden Ankara'ya dönerken açlıktan öldüğümüz sırada karşımıza çıkan Esnaf Lokantası Sefer Usta beklentimizi tam karşıladı. Sarımsaklı et, kuru fasulye, pilav, cacık, ortaya salata, yanında tatlıda ikramı... 3 kişi tıka basa doyduk. Çankırı'da nerede yemek yiyelim diye hiç düşünmeyin, burayı bir deneyin derim. Güler yüzlü personeline de teşekkür ederiz."

Derya Lokantası'nın misafirlerinin de belirttiği gibi, Çankırı'da yemek yemeyi düşünüyorsanız, Sefer Usta'nın yerini denemeden geçmeyin. Bu eşsiz lezzetleri ve samimi ortamı deneyimlemek için Derya Lokantası Sefer Usta'nın yeri doğru adres!

Editör: Haber Editörü