Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, okullarda güvenliğin sağlanmasına yönelik alınan tedbirlerin değerlendirildiği toplantıya katıldı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, video konferans sistemi üzerinden yapıldı.

81 il valisinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, eğitim öğretim ortamlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar ele alındı. Okullarda öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla yürütülen uygulamalar ve alınan tedbirler toplantının gündeminde yer aldı.

Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş da video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirilen toplantıya katılarak kentteki okul güvenliği çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda Vali Çakırtaş’a Çankırı İl Emniyet Müdürü Aytekin Canıtez, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Serhat Demiral ve İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık eşlik etti.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 81 il genelinde okulların güvenliğine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi amaçlandı. Eğitim kurumlarının çevresinde ve öğrencilerin güvenliğini ilgilendiren alanlarda yürütülen çalışmaların yanı sıra ilgili kurumlar arasındaki koordinasyon da toplantının temel başlıkları arasında yer aldı.

Çankırı’da da okul güvenliğine yönelik çalışmalar, güvenlik birimleri ve eğitim kurumlarının iş birliği içerisinde yürütülüyor. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, kurumlar arasındaki koordinasyonun değerlendirilmesine imkan sağladı.

Sular Bir Anda Kesildi! Belediye Duyurdu
Sular Bir Anda Kesildi! Belediye Duyurdu
İçeriği Görüntüle

Yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve eğitim ortamlarının huzurlu şekilde sürdürülmesi amacıyla ilgili kurumların çalışmalarını koordineli biçimde devam ettirmesi hedefleniyor.

Toplantıda 81 ilin valilerinin katılımıyla okul güvenliği kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, illerde alınan tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasının önemi üzerinde duruldu.

Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş’ın da katıldığı toplantı, video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi