ÖZEL HABER/ Çankırı’da çocukların güvenli ve sağlıklı bir aile ortamında yetişmelerine yönelik çalışmalar kapsamında Çocuk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıya, Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş başkanlık etti.
Toplantıda, il genelinde yürütülen koruyucu aile hizmetleri kapsamlı şekilde değerlendirilirken, çocukların aile ortamında büyümesini destekleyen uygulamalar ve kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesine yönelik konular görüşüldü.

Ayrıca 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla gerçekleştirilecek farkındalık çalışmaları ve etkinlikler de toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı. Koruyucu aile hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması, toplumda bu konuda farkındalığın artırılması ve çocukların sevgi, güven ve şefkat dolu bir aile ortamında yetişmelerinin desteklenmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda ilgili kurum temsilcileri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşılırken, çocukların üstün yararını esas alan hizmetlerin daha etkin şekilde sürdürülmesi için yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen koruyucu aile hizmetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla önümüzdeki dönemde çeşitli bilgilendirme ve farkındalık faaliyetlerinin gerçekleştirileceği belirtildi.
Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhaluk Longa, koruyucu aile hizmetlerinin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:
"Her çocuğun sevgiyle büyüyebileceği sıcak bir aile ortamına sahip olması en temel hakkıdır. Koruyucu aile hizmetleri, çocuklarımızın güvenli ve destekleyici bir aile ortamında yaşamlarını sürdürmelerine önemli katkı sağlamaktadır. Koruyucu aile modelinin toplumda daha fazla tanınması ve yaygınlaşması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Çocuklarımızın geleceği için tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz."
Toplantının sonunda, koruyucu aile hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmaların sürdürüleceği ve 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği ifade edildi.






