ÖZEL HABER/Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde bulunan ve asırlara meydan okuyarak hala günümüzde varlığını sürdüren Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilerek günümüze kadar ulaşan Kemer Köprü ilk günkü tarihi dokusuyla kendine hayran bırakıyor.

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptırdığı yaklaşık 5 asırdır ilk günkü mimarisini dokusunu korurken Çankırı’nın kültür varlıklarına ve eserlerine sahip çıkması gereken kurumlar bu tarihi koruyamadığı gözler önüne serildi.
 

Tarihe meydan okuyan bu büyük eseri korumak çok zor olmasa gerek! Köprü üzerinde sprey boya ile absürt yazıların bulunması tarihi dokusuna zarar verdiği gibi köprünün ilgisizliği de dikkat çekiyor.

Çerkeş'te Nakliyeciler için Yeni Bir Adım: Taşıyıcılar Kooperatifi Kuruluyor Çerkeş'te Nakliyeciler için Yeni Bir Adım: Taşıyıcılar Kooperatifi Kuruluyor

Whatsapp Image 2024 06 11 At 11.39.49 

4. Murad kendi adına Çerkeş ilçesindeki camiyi yaptırırken tarihi Kemer Köprüyü de restore ettirdiği biliniyor.
Konuyla ilgili olarak Çankırı’da bulunan tarihi ve kültürel varlıkların korunmasını sağlayan kurumların bu tarihi köprünün ilk gün ki haline kavuşturulması için çalışmalar yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Burak Kaya