Çankırı İl Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticileri ile TDV Çankırı Şubesi Kadın Kolları iş birliğiyle 29 Kasım 2025 tarihinde Uzay Düğün Salonu’nda, hanımlara özel olarak düzenlenen “Gazze İçin Birlik Çayı ve Hayır Çarşısı” programı büyük ilgi gördü.
Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftüsü Yardımcısı Fatma Serim, Gazze’de yaşanan insanî drama dikkat çekerek, programın amacını katılımcılarla paylaştı. Fatma Serim, “Gazze’de çok büyük bir dram yaşanıyor. Orada bulunan din kardeşlerimiz hem ağır saldırılar altında hem de açlık ve sefaletle yaşam mücadelesi veriyor. Gazzeli kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmek ve yaralarına merhem olmak için bu programı düzenledik. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılan hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarınızı kabul eylesin” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında öğrenciler, Filistin ve Gazze ile ilgili özel gösteriler sundu. Katılımcılar, hem bilinçlendirici sunumları izledi hem de Gazze’ye destek amacıyla hayır çarşısında bağışlarda bulundu.
Etkinliğe, Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’ın eşi Didem Taşolar Hanımefendi başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, yardımların TDV Çankırı Şubesi aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılacağını bilerek dayanışma ruhunu gösterdi.

Organizatörler, bu tür programların Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine destek olmasının yanı sıra toplumsal farkındalığı artırdığını vurguladı. Etkinlik, hem yardım toplama hem de dayanışma mesajı verme açısından başarılı bir şekilde tamamlandı.






