ÖZEL HABER/ Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde, engelli bireylere yönelik çalışmalar kapsamında önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. İnci Taneleri Özel Eğitim Engelliler Derneği Yönetimi, Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhaluk Longa’yı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen buluşmada, engelli bireylerin yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik konular ele alındı.

Ziyaret sırasında, engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar, özel eğitim süreçleri, sosyal destek mekanizmaları ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik başlıklar üzerinde duruldu. Taraflar, engelli bireylerin toplumsal hayata daha aktif katılım sağlaması için yürütülebilecek çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. İstişarelerin, ilerleyen süreçte ortak projelere zemin hazırlaması hedefleniyor.

Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün, engelli bireyler ve ailelerine yönelik sunduğu hizmetler hakkında da bilgi paylaşılan ziyarette, sosyal hizmet politikalarının sahadaki yansımaları değerlendirildi. İl Müdürlüğü’nün, engelli bireylerin eğitim, rehabilitasyon ve sosyal hayata katılım süreçlerinde destekleyici çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

Çankırı’da Peş Peşe 3 Sarsıntı!
Çankırı’da Peş Peşe 3 Sarsıntı!
İçeriği Görüntüle

Ziyaretin ardından kısa bir açıklama yapan Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhaluk Longa, engelli bireylere yönelik her türlü iş birliğine açık olduklarını belirtti. Longa, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştıracak her çalışmayı çok kıymetli buluyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızla kurduğumuz güçlü iletişim, sahadaki ihtiyaçları daha doğru tespit etmemizi sağlıyor. Nazik ziyaretleri ve yapıcı katkıları için İnci Taneleri Özel Eğitim Engelliler Derneği yönetimine teşekkür ediyorum.”

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve engelli bireyler adına yürütülebilecek ortak çalışmaların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Selenay Ünlü