Çankırı’da, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında velilere yönelik farkındalık çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Şehit Hilmi Bıyıklı İlkokulu ve Çankırı Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan Maarif Modeli Ebeveyn Okulu Kursu, ailelerin çocuklarının eğitimine daha aktif katılımını amaçlıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, 30 Eylül 2025 tarihinde kursu ziyaret ederek katılımcı velilerle bir araya geldi. Öztürk, Maarif Modeli’nin yalnızca bir müfredat değişikliği değil, “insan merkezli ve değer temelli bir eğitim vizyonunun yansıması” olduğunu vurguladı.

Çankırı’da 34 Öğrenci Hafızlık Belgesini Dualarla Aldı
Çankırı’da 34 Öğrenci Hafızlık Belgesini Dualarla Aldı
İçeriği Görüntüle

Velilerin eğitim sürecindeki rolünün belirleyici olduğunu ifade eden Öztürk, “Çocuklarına zaman ayıran anne-babalar, eğitimin en güçlü halkasıdır.” dedi. Ayrıca bu tür çalışmaların il genelinde yaygınlaştırılacağını belirterek emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

Toplam 34 saat sürecek eğitim programı; “Türk Sosyal Hayatında Aile”, “Ailece Nitelikli Zaman” ve “Çocuğun Başarısında Aile” gibi başlıklardan oluşuyor. Program, ailelerin bilinçli katkılarıyla eğitim sürecine yeni bir bakış kazandırmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi