ÖZEL HABER/Korgun’da Çocukların Yüzü Güldü! Kur’an Kursu Öğrencilerine Havuz Sürprizi
Çankırı’nın Korgun ilçesinde yaz tatilini Kur’an kurslarında eğitim alarak değerlendiren öğrenciler için anlamlı bir sosyal etkinlik düzenlendi. Korgun Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında öğrenciler, Çankırı Belediyesi Aqua Parkı’nda havuz keyfi yaşayarak yoğun geçen eğitim dönemine kısa bir mola verdi.
Kültürel belediyecilik anlayışı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, çocukların hem sosyalleşmesi hem de eğitim faaliyetlerine devam etmeden önce moral ve motivasyon kazanmaları amaçlandı.
Öğrenciler Aqua Park’ta Bir Araya Geldi
Etkinlik programında pazartesi günü erkek öğrenciler, salı günü ise kız öğrenciler Aqua Park’a götürüldü. Gün boyunca havuzda eğlenen öğrenciler, yaz sıcaklarının da etkisiyle keyifli vakit geçirdi.
Çocukların mutluluğu etkinliğe yansırken, öğrencilerin yüzlerindeki tebessüm organizasyonu gerçekleştiren belediye yöneticilerini de memnun etti.
Korgun Belediyesi tarafından yapılan değerlendirmede, çocukların yalnızca eğitim süreçleriyle değil, sosyal ve kültürel gelişimleriyle de desteklenmesinin önemine dikkat çekildi.
Başkan Hasan Hüseyin Kozan: “Çocuklarımızın Her Zaman Yanındayız”
Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, düzenlenen etkinliğe ilişkin değerlendirmesinde çocukların eğitim hayatının yanı sıra sosyal gelişimlerine de katkı sunmayı önemsediklerini belirtti.
Başkan Kozan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yaz tatilinde Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklarımızın hem güzel vakit geçirmelerini hem de eğitimlerine kısa bir mola vererek moral depolamalarını istedik. Pazartesi günü erkek öğrencilerimizi, salı günü ise kız öğrencilerimizi Çankırı Belediyesi Aqua Parkı’nda ağırladık. Çocuklarımızın gülen yüzlerini görmek bizler için en büyük mutluluk. Onların mutlu olması, sosyalleşmesi ve güzel anılar biriktirmesi bizim için çok kıymetli. Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesine desteklerinden dolayı Çankırı Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Esen’e teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman yanında olduk, bundan sonra da destekçisi olmaya devam edeceğiz.”
Çocuklara Eğitim Öncesi Moral Desteği
Yaz döneminde Kur’an kurslarında eğitim alan öğrenciler için düzenlenen etkinlik, çocukların eğitim dışında sosyal faaliyetlere katılmasına da imkan sağladı.
Korgun Belediyesi, çocukların gelişiminde eğitim kadar sosyal etkinliklerin ve birlikte vakit geçirmenin de önemli olduğuna dikkat çekerken, bu tür organizasyonların ilçedeki çocukların sosyal yaşamına katkı sağlaması hedefleniyor.
Etkinliğe destek veren Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’e de teşekkür edilirken, iki belediye arasındaki iş birliğinin çocuklara yönelik sosyal faaliyetlerle devam ettiği belirtildi.
Aqua Park’ta keyifli saatler geçiren öğrenciler, etkinliğin sonunda ilçeye dönerken hem eğlenceli bir günün hem de arkadaşlarıyla birlikte geçirdikleri güzel anların mutluluğunu yaşadı.
Korgun Belediyesi’nin çocuklara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.











