Çankırı’da afetlere hazırlık çalışmalarını güçlendirmek amacıyla önemli bir iş birliği adımı atıldı. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çankırı AFAD İl Müdürlüğü arasında, afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında, Çankırı Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ekiplerinin eğitim süreçleri, saha uygulamaları ve afetlere yönelik hazırlık faaliyetlerinde iki kurum arasında koordinasyon ve iş birliği sağlanacak.

Afet bilincinin yaygınlaştırılması, olası afet ve acil durumlarda etkin müdahale kapasitesinin artırılması ve ekiplerin profesyonel yeterliliklerinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan protokol, Çankırı AFAD İl Müdürü Mehmet Tahir Göktaş ile Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık tarafından imzalandı.

ÇAKÜ’lü Akademisyenin Gazze Araştırması Uluslararası Dergide Yayımlandı!
ÇAKÜ’lü Akademisyenin Gazze Araştırması Uluslararası Dergide Yayımlandı!
İçeriği Görüntüle

Protokol sayesinde MEB AKUB ekiplerinin teorik ve uygulamalı eğitimlerle desteklenmesi, afet yönetimi konusunda bilgi ve becerilerinin artırılması, saha tecrübelerinin geliştirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yetkililer, afetlere karşı hazırlıklı olmanın yalnızca afet anında değil, öncesinde yapılan eğitim ve planlamalarla mümkün olduğunu belirterek, gerçekleştirilen iş birliğinin Çankırı’daki afet farkındalığı ve müdahale kapasitesine önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Çankırı’da hayata geçirilen protokolün, afetlere dirençli bir toplum oluşturulması ve arama-kurtarma ekiplerinin daha etkin görev yapabilmesi açısından önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi