“Bayramımızı daha da güzelleştirdiler” “Bayramımızı daha da güzelleştirdiler”

Yapraklı, Çankırı iline bağlı bir ilçedir. 38 köy ve 6 mahalleden oluşan bu ilçe, doğal güzelliği sebebiyle çok sayıda ziyaretçi almaktadır. Yapraklı, 719 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahiptir. 

FaeagagaÇankırı'ya 32, Ankara'ya 162 kilometre mesafede olan Yapraklı; özellikle Çankırı Halkı tarafından sık sık ziyaret edilir. Hafta sonu temiz hava almak isteyen, ailesi veya arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek isteyen Çankırılılar, yemyeşil doğası sebebiyle Yapraklı'yı tercih etmektedirler. 

Uzun yıllar Çankırı'nın Merkez ilçesine bağlı olan Yapraklı, 1955'te belediyeye, 1958'de ise ilçeye dönüştürüldü. Akyazı, İğdir ve Kavak köyleri 2013 yılında Yapraklı'ya mahalle olarak bağlandı.

Yapraklı'da gezilecek yerler

Fawfafa

Hazım Dağlı Tabiat Parkı

Hazım Dağlı Tabiat Parkı; Yapraklı ilçesinde, merkeze 40 dakikalık bir mesafede yer alıyor. İçerisinde bulunan gölet ile kartpostal görüntüsüne sahip bu tabiat parkı, çevresindeki ahşap bungalovlarla daha güzel bir görüntüye kavuşuyor. 

Yemyeşil bir ortam, tertemiz oksijen sayesinde piknik severlerin uğrak noktası olan bu tabiat parkı; ulaşım kolaylığı sebebiyle de son derece tercih ediliyor. Kartpostalları aratmayan bu tabiat parkında ziyaretçiler; balık avlayabilir, kamp kurabilir ve daha birçok aktivite gerçekleştirebilir. 

Cavagsg

Yapraklı Büyük Yayla

Yapraklı Büyük Yayla; yemyeşil doğası, karaçam ve köknar ağaçları sayesinde huzuru yakalamak için eşsiz bir yer. Yaylaya gelebilmek için Çankırı Merkez'den yola çıktığınızda 30 dakikalık kısa bir yolculuk sizi bekliyor. Çankırı Merkez ilçesine 30 kilometre mesafede bulunan bu yayla, günübirlik ziyaretler ve uzun yürüyüşler için muhteşem bir yer. Bu yaylaya gelen ziyaretçiler kamp kurabillirler ancak harici konaklamalar için herhangi bir işletme bulunmuyor. 

Cankiri Web Picture 13341 O

Koca Meşe

Koca Meşe, Yapraklı'ya bağlı Karacaözü Köyü sınırları içinde bulunan ve halk arasında “Kocameşe” olarak adlandırılan meşe ağacı, 256 metre karelik bir alanı kaplaması sebebiyle ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.Koca Meşe, üç ayrı gövdenin birleşmesiyle oluşmuştur ve yaklaşık 500 yıllık geçmişe sahip olduğu bilinmektedir. 

Fethiye Türbe ve Kütüphanesi

Fethiye Türbe ve Kütüphanesi 17'nci yüzyıl eseridir. Yapının alt katı türbe, üst katı kütüphane olarak yapılmıştır. Türbe içinde Ahmet Efendi ve Ali Efendi'nin mezarları bulunmaktadır. 

Kaynak: Haber Merkezi