Çankırı genelinde etkisini artıran sıcak hava dalgası, vatandaşları bunaltmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 7 Temmuz 2025 tarihli verilerine göre, Çankırı merkezde hava sıcaklığı 33,7 dereceye ulaştı. Ilgaz ilçesinde ise termometreler 33,8 dereceyi gösterdi.
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte nem oranlarının da oldukça düşük seviyelere indiği gözlemlendi. Çankırı merkezde nem oranı %24 olarak ölçülürken, Ilgaz’da bu oran %13’e kadar düştü. Düşük nem, hissedilen sıcaklığı daha da artırarak, vatandaşlar için sıcak çarpması riskini beraberinde getiriyor.
Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkanların şapka ve açık renkli kıyafetler giymeleri, bol sıvı tüketmeleri ve gölgede kalmaya özen göstermeleri gerektiğini vurguladı. Yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve çocuklar için daha dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.
Çankırı’da önümüzdeki günlerde sıcak havanın etkisini sürdürmesi beklenirken, vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları takip etmeleri isteniyor.