ÖZEL HABER/ Çankırı TÜGVA Kütük Boyama Atölyesi 22 Nisan itibariyle açıldı. Açılış, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci’nin katılımıyla gerçekleşti. 

Açılışa katılım sağlayan Genel Başkan İbrahim Beşinci, "Evet bugün Çankırı’dayız. İl ziyaretlerimize devam ediyoruz enerjimizle, coşkumuzla gençlerle bir araya geliyoruz. Bugün valimizi ziyaret ettik özellikle sivil toplum çalışmalarıyla beraber kamudaki işbirliğini artırmak üzere projelerimizi konuştuk. Oradan gençlerimizle bir araya geldik yaklaşık 250 gencimizle. Fikirlerimizi paylaştık, heyecanımızı paylaştık inanın farklı bir atmosfer vardı. Oradan ayrıldık, Çankırı’mızın çok iyi gerçekleştirdiği Hünerhane projesinde özellikle yetişkin hanımların hobi çalışmalarına tanıklık ettik. Bir kez daha el becerileriyle alakalı yapmış olduğu çalışmaları onlardan dinledik. Akabinde üniversitede hocamızla görüştük. Akademik düzlemde yapılacak olan çalışmaları istişare ettik. Sonrasında engelli kardeşlerimizle bir araya geldik, onların o temiz kalplerine bir nebze olsun biz de temas edelim dedik ve yıl boyunca onlar yapacağımız çalışmaları onlara aktardık. Ve sonrasında çok değerli muhabbet meclisinde anne babalarımızı ağırladık. Özellikle hanım kardeşlerimizi, büyüklerimizi ağırladık, sohbet ettik, muhabbet ettik. Gençlerimiz için konuştuk. Yapacağımız faaliyetleri, aktiviteleri bir kez daha paylaştık. Dolayısıyla Çankırı’da gördük ki çok güçlü bir teşkilat ve bununla beraber gönüllü ordusu var. İnsanlara karşılıksız hizmet eden birçok kardeşimiz var. Dolayısıyla bu anlamlı program için ben özellikle il yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum, onlar gizli kahramanlar dolayısıyla rabbim yapmış olduğu çalışmaları kabul eylesin." şeklinde konuştu.

Gönüllü hocalardan Hatice Erkan ise, "İsmim Hatice Erkan, gönüllü hocalık yapıyorum. Bugün TÜGVA başkanımızın açılışıyla kütük boyama atölyemizi açmış bulunmaktayız. Katılımımız 15-30 kişi arasında değişiklik sağlıyor. Hanımlarımız burda hünerlerini sergiliyorlar. Hayal güçlerini geliştiriyorlar. Güzel bir sonuç alıyoruz buradan   Herkesin katılımını bekliyoruz, her hafta değişik etkinliklerle buluşmak dileğiyle." ifadelerini kullandı.

TÜGVA üyelerinden Kübra Kaya da, "

Çankırı'da "Anneler Günü Açık Hava Yoga Etkinliği" Çankırı'da "Anneler Günü Açık Hava Yoga Etkinliği"

İsmim Kübra Kaya TÜGVA’nın katılımcısı olarak burada bulunuyoruz. Biz kadın koordinatörlüğü üzerinde çalışıyoruz. 25 bayan üzerindeyiz hemen hemen, tabi bu gün içerinde çoğalabiliyor. Programlarımız oluyor kütük boyama olabilir, boncuk eğitimlerimiz de oldu, mum boyama yaptık geçen hafta. Cuma günleri muhabbet meclislerimiz oluyor bunlara da bütün bayanları bekleriz, saat 14.00’da. Bunları TÜGVA adı altında yapıyoruz ama çok da güzel katılımcılarımız oluyor. Hem muhabbet ediyoruz hem arkadaş ediniyoruz hem bir şeyler öğreniyoruz hem de eğleniyoruz. Bütün bayanları davet ederiz buraya." dedi

Muhabir: Recep Arslan