Çankırı'yı bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de (BAL Ligi) temsil eden Çankırı Saray 18 Spor ile Şerafettin Arık Çankırı 1. Amatör Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan 1074 Çankırıspor arasında, Çankırı'yı 2024-2025 sezonunda BAL Ligi'nde temsil edecek takımı belirlemek için baraj maçı oynanacak.

Tek maç usülüne göre oynanacak maçı kazanan takım gelecek sezon Çankırı'yı BAL Ligi'nde temsil edecek.

Çankırı'nın profesyonel futbol liglerinde takımı bulunmuyor. Dolayısıyla Bölgesel Amatör Lig (BAL Ligi) Çankırı'nın futbolda temsil edildiği en üst lig pozisyonunda.

Bu sezon başarılı bir futbol ile Çankırı Şerafettin Arık 1. Amatör Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan 1074 Çankırıspor'da hedef Çankırı Saray 18 Spor'u yenerek BAL Ligi'ne yükselmek.

Çankırı'da GSB Yaz Spor Okullarıyla Aktif Bir Yaz Geçirin Çankırı'da GSB Yaz Spor Okullarıyla Aktif Bir Yaz Geçirin

Uzun yıllar Çankırı'yı BAL Ligi'nde temsil eden 1074 Çankırıspor bir önceki sezon BAL Ligi'nden düşerek Çankırı Amatör Ligi'nde mücadele etmeye başlamıştı.

1074 Cankirispor Kadrosu

Geçtiğimiz sezonu Çankırı 1. Amatör Ligi'nde 2. sırada tamamlayan Sarayspor ise ligi şampiyon tamamlayan Korgun Belediyespor'un BAL Ligi'ne çıkmama kararı sebebiyle Çankırı'yı BAL Ligi'nde temsil etme hakkı kazanmış, üst ligdeki takım olan 1074 Çankırıspor ligden düştüğü için baraj maçı oynamadan BAL Ligi'ne yükselmişti.

İsim değişikliğine giderek Çankırı Saray 18 Spor adını alan Sarayspor bu sezon Çankırı'yı BAL Ligi'nde temsil etti. 

Cankirisarayspor

Çankırı Saray 18 Spor ile 1074 Çankırıspor arasında oynanacak olan Play Out Baraj Maçı bugün 17 Mayıs 2024 Cuma günü saat 15.00'de Çankırı Atatürk Stadyumu'nda oynanacak.

İki takım seyircisi için de stadyumda kapalı tribünde yer ayarlanırken, Çankırı Saray 18 Spor Kulübü taraftarları Kapalı Yüzme Havuzu tarafında, 1074 Çankırıspor taraftarları ise Kapalı Spor Salonu tarafında yer alacak. 

Şimdiye kadar oynanan baraj maçları Pazar günleri oynanmasına rağmen bu yıl maç hafta içi Cuma günü oynanacak.

Maç günü ile ilgili olarak 1074 Çankırıspor 19 Mayıs Pazar günü oynamak istemiş, Çankırı Saray 18 Spor ise 18 Mayıs Cumartesi günü oynamak istediğini bildirmişti.

Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve İl Futbol Temsilciliği'nin kararı ile maçın Cuma günü oynanmasına karar verilirken, özellikle 1074 Çankırıspor cephesinde bu karar tepki gördü. 

Kulüp yönetiminin resmi itirazına rağmen maç günü kararında bir değişiklik yapılmadı.

Maç Çankırı Postası TV Youtube ve Facebook kanallarından canlı olarak yayınlanacak. 

Çankırı Saray 18 Spor, 1074 Çankırıspor maç sonucu Çankırı'nın BAL Ligi'ndeki temsilcisini belirleyeceği için büyük önem arz ediyor. 

Kaynak: Bahadır Çimen