Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde çocukların kullandığı parklardaki oyuncak ve korkulukların zarar görmesi, Belediye Başkanı Faik Özcan’ın tepkisine neden oldu. Parklardaki tahribatın kasıtlı yapıldığını belirten Özcan, belediye hizmetlerinin eleştirilebileceğini ancak çocukların oyun alanlarına zarar verilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.
Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, ilçedeki parklarda bulunan oyuncak ve korkulukların kırılmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Parklarda yaşanan tahribatın bilinçli olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Özcan, sorumlulara doğrudan seslendi.

Özcan açıklamasında, “Parklarımızdaki oyuncakları ve korkulukları kıranların bunu bilerek yaptığını biliyoruz. Buradan açıkça söylüyorum: Varsa bir hıncınız, varsa bir öfkeniz, gelin karşıma!” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Özcan, vatandaşların belediyeye veya şahsına yönelik eleştirilerde bulunabileceğini belirterek, farklı görüşlerin dile getirilmesinin doğal olduğunu söyledi. Ancak eleştirilerin çocukların kullandığı ortak alanlara zarar verilerek yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Özcan, açıklamasında belediye yönetimine, kendisine veya gerçekleştirilen hizmetlere yönelik eleştirilerin söz ve demokratik yollarla ifade edilebileceğine dikkat çekerek, “Belediyeye, şahsıma veya yaptığımız hizmetlere kızabilirsiniz. Eleştirebilirsiniz. Sözünüzü de söyleyebilirsiniz. Ama çocuklarımızın oyun alanlarına zarar vererek, milletin ortak malını kırıp dökerek yapılmaz bu işler.” dedi.
Parkların ilçede yaşayan herkesin ortak kullanım alanı olduğuna işaret eden Özcan, özellikle çocukların bu alanlardan yararlandığını belirtti. Kamuya ait alanların zarar görmesinin yalnızca belediyeyi değil, doğrudan ilçedeki vatandaşları etkilediğini ifade etti.

Özcan, “Burası hepimizin ilçesi. O parklar da çocuklarımızın hakkı. Oraya zarar vermek, belediyeye değil kendi çocuğunun hakkına zarar vermektir.” sözleriyle parkların korunması çağrısında bulundu.
Belediye hizmetlerinin devam edeceğini vurgulayan Özcan, zarar gören alanların yeniden düzenleneceği mesajını da verdi. Özcan, “Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Siz kırdıkça biz yapacağız.” ifadelerini kullandı.
Açıklamasının sonunda mesajını daha da netleştiren Özcan, “Hıncınızı hizmetlerden çıkartmayın, çocuklarımızın hakkından elinizi çekin!” diyerek parklardaki ortak kullanım alanlarına zarar verilmemesi çağrısında bulundu.
Başkan Özcan’ın açıklaması, çocukların kullandığı oyun alanlarının korunması ve kamuya ait ortak alanlara yönelik tahribatın önlenmesi konusunu yeniden gündeme getirdi.








