Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde ilginç ve dikkat çekici bir olay yaşandı. Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Tanju Işık, ilçedeki limanda yer alan mendirekler arasında yaklaşık 1,5 kilometrelik alanda delice koştu.
Görenler, Işık’ın hareketleri karşısında önce gülümserken, bir yandan da sözleriyle derin düşüncelere daldı. Tanju Işık’ın daha önce ticaretle uğraştığı ve yargılanmasının ardından akli dengesini kaybettiği ileri sürüldü.
Mendirekteki koşusu sırasında kendi kendine konuşan Işık, çevredeki vatandaşların dikkatini çekti. Görgü tanıkları, “Başlangıçta ne yaptığını anlamadık, ama konuşmalarına kulak verince hem güldük hem de düşündük” şeklinde konuştu.
Olay, Kurucaşile’de hem merak uyandırdı hem de sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Yetkililer, Işık’ın sağlık ve güvenlik durumu ile ilgili gerekli kontrollerin yapılacağını belirtti.
Tanju Işık’ın mendirekteki bu sıra dışı koşusu, hem ilçede hem de çevre illerde uzun süre konuşulacak gibi görünüyor. Vatandaşlar, yaşananların insan psikolojisi ve toplumsal farkındalık açısından düşündürücü olduğunu ifade etti.