Çankırı’nın manevi büyüklerinden Astarlızâde Hilmi Efendi ve ailesi için 22 Şubat 2025 Cumartesi günü Mevlid-i Şerif okutulacak. Astarlızâde ailesinden Prof. Dr. Muhittin Astarlı’nın verdiği bilgilere göre, program öğle namazından önce Astarlızâde Hilmi Efendi Camii’nde gerçekleştirilecek.

Bu özel günde, başta Astarlızâde Hilmi Efendi (v. 17 Şubat 1962) olmak üzere, Muhittin Astarlı (v. 5 Ağustos 1989), Hacı Sabiha Astarlı (v. 7 Şubat 2010), Hilmi Astarlı (v. 8 Aralık 2020), İsmail Astarlı (v. 26 Şubat 2021) ve Altan Astarlı (v. 19 Ocak 2023) anılacak. Bunun yanı sıra, aileden vefat eden tüm fertler için de dualar edilecek.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif’in ardından, öğle namazı kılınacak ve katılımcılar Sarıbaba Mezarlığı’ndaki aile kabristanına geçerek ziyaretlerini gerçekleştirecek. Bu anlamlı etkinlik, Çankırı halkı için bir manevi buluşma noktası olacak.

Torun Muhittin Astarlı, tüm Çankırılı hemşehrilerini ve gönül dostlarını bu manevi ziyafete davet ederek, birlik ve beraberlik içinde dualarla geçmişlerini anacaklarını belirtti.

Çankırı’nın köklü ailelerinden biri olan Astarlızâde Ailesi, geçmişten günümüze uzanan manevi mirasını bu tür etkinliklerle yaşatmaya devam ediyor. Kur’an tilaveti ve duaların eşliğinde, vefat eden aile fertlerinin ruhlarına hediye edilmesi amaçlanan bu program, hem duygusal anlara sahne olacak hem de Çankırı halkının bir araya gelmesini sağlayacak.

Böylesine anlamlı bir etkinliğe katılmak isteyenler, 22 Şubat 2025 Cumartesi günü öğle namazından önce Astarlızâde Hilmi Efendi Camii’nde bir araya gelebilecekler.

Çerkeş’te Sokak Hayvanları İçin Kritik Toplantı Çerkeş’te Sokak Hayvanları İçin Kritik Toplantı

Kaynak: Haber Merkezi