Ardahan’ın Posof ilçesinde haziran ayı ile birlikte yayla sezonu başladı. Gürcistan sınırında bulunan Urema Yaylası başta olmak üzere Posof’a bağlı yaylalarda vatandaşların yaylaya çıkışı başladı. Ancak bölgede yaşanan göç nedeniyle köylerde nüfus azalırken, yaylalardaki hareketlilik de azaldı.
Geçmiş yıllarda yayla nüfusu oldukça yoğun olurken, günümüzde göç sebebiyle yaylaya çıkan aile sayısında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Urema Yaylası’nda sadece üç köyden birkaç aile yaz döneminde yaylaya çıkıyor. Bölge halkı, yayla geleneğini sürdürmekle birlikte, azalan nüfus nedeniyle yaylalarda eski canlılık kalmadığını ifade ediyor.
Posof’un her köyüne ait özel yaylaların bulunması, bölgenin doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliğini yansıtıyor. Gecikmeli de olsa başlayan yayla hareketliliğinin önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.