Samsun’da “tehdit” suçundan hakkında kesinleşmiş 5 ay hapis cezası bulunan genç kadın, polis ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon kapsamında, uzun süredir aranan 24 yaşındaki İ.K. isimli şahıs, 25 Ocak Pazar günü saat 11.20 sıralarında düzenlenen çalışma sonucu gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İ.K.’nin yakalanmadan önce X adlı sosyal medya platformu üzerinden polis ve bekçilere yönelik küfür ve hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı tespit edildi. Genç kadının paylaşımlarında, güvenlik güçlerine yönelik meydan okuyan ifadeler kullandığı ve “Beni arıyorsunuz ya bulamazsınız” şeklinde sözlerle dikkat çektiği belirlendi. Bu paylaşımlar, soruşturma dosyasına delil olarak eklendi.

Atatürk Bulvarı’nda Feci Çarpışma: Genç Motokurye Yaralandı
Atatürk Bulvarı’nda Feci Çarpışma: Genç Motokurye Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucu yeri tespit edilen İ.K., düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Yakalama sırasında da görevli personele yönelik hakaret içerikli sözler sarf ettiği öğrenilen şüpheli hakkında yeni adli işlemler başlatıldı.

Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı doğrultusunda, İ.K. hakkında “görevli memura hakaret” suçundan ayrıca işlem yapılırken, Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesi kapsamında da soruşturma başlatıldığı bildirildi. Şüphelinin sosyal medya paylaşımlarının da dosya kapsamına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan İ.K.’nin emniyetteki işlemlerinin ardından Samsun Adliyesi’ne sevk edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülürken, güvenlik güçleri kamu düzenini tehdit eden benzer olaylara karşı çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı