Ankara Çankırı arasında seyahat edecek olan vatandaşlar ister özel araçları ile gitsinler, ister Çankırı'ya otobüs ile gitsinler Ankara ile Çankırı arasındaki mesafenin ne kadar süreceği ulaşım hızı açısından önemli. İşte biz de Ankara Çankırı arası kaç mk ve ne kadar sürer soruları gibi konuları haberimizde derledik.

Ankara Çankırı Arası Kaç Km? Ne Kadar? Ulaşım Seçenekleri nelerdir?

Ankara Çankırı arası kaç km olduğu sıkça merak edilen bir konudur. İki şehir arasındaki mesafe, aslında pek de uzak değildir. Ulaşım ağının ilerlemesi, navigasyon cihazlarının kullanımı ve otobüs seferlerinin artması gibi etmenler seyahati daha kolay hale getirmiştir. Peki, özel araçla, uçakla, otobüsle Çankırı Ankara arası kaç kilometre ve kaç saat sürer? Bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık.

Ankara Çankırı Arası Kaç Km?

Ankara Çankırı arası 130 km'dir. İki şehir arasında seyahat etmek isteyenler için üç ayrı yol güzergahı bulunmaktadır:

  • Ankara - Akyurt - Kalecik- Çankırı güzergahı
  • Ankara - Çubuk - ŞAbanözü - Eldivan - Çankırı güzergahı
  • Ankara - Kahramankazan - Kızılcahamam - Çerkeş - Kurşunlu - Korgun - Çankırı güzergahı

Ankara'dan Çankırı'ya seyahat edecek olan vatandaşların 3 farklı yol güzergahları vardır. Vatandaşlar genellikle Çankırı'nın hangi noktasına gidecekler ise kendilerine en yakın güzergahı tercih etmektedir.

Çankırı merkeze gitmek için en güzel yol şehirlerarası otobüslerin de güzergahı olan Ankara, Akyurt, Kalecik ve Çankırı hattındaki devlet karayoludur.

Ankara, Çankırı arasında otoyol yoktur. Ankara, Kızılcahamam üzerinden gidişte Kızılcahamam'dan Işık Dağı'nın uzantılarının yer aldığı yüksek dağların başlangıcında Kızılcahamam - Çerkeş tüneli vardır.  

Ankara, Çubuk, Şabanözü devlet karayolunda ise yol yapım çalışması halen devam etmektedir. 

Cankiri Otobus Kac Saat

Özel Araçla, Otobüsle Çankırı Ankara Arası Kaç Saat Sürer?

Özel araçla Çankırı Ankara arası en hızlı yol güzergahı üzerinden 130 kilometre ve ortalama 1,5 - 2 saat arası sürmektedir. Bu süre, trafik yoğunluğuna ve yol koşullarına göre değişiklik gösterebilir. İki şehrin yakınlığı nedeniyle Ankara Çankırı arası yolculuk oldukça sık yapılmaktadır. Otobüsle seyahat etmek isteyenler için ise yolculuk süresi ortalama 2 saattir. Günün her saatinde genellikle yarım saatte bir otobüs seferleri mevcuttur.

Çankırı'ya şehirlerarası otobüsler Ankara'da AŞTİ'den hareket etmektedir. Yolcular Gimat yolcu indirme bindirme noktasından veya Pursaklar'dan da biniş yapılabilmektedir. Otobüs ile AŞTİ - Çankırı arası 2 saat, Pursaklar'dan binilir ise 1,5 saattir.

Ankara - Çankırı Arası hızlı tren veya yolcu treni var mı?

Bir şehirden başka bir şehre gitmek için karayolunun yanı sıra hızlı tren oldukça iyi bir seçenektir.  Ancak Ankara Çankırı arasında hızlı ten yoktur. Yalnızca devlet demiryolu mevcuttur. Onda da yolcu treni taşımacılığı uzun yıllar önce sonlandırılmıştır. Yalnızca haftada bir Cumartesi günleri turistik tuz ekspresi seferleri düzenlenmektedir.                                     

Ankara - Çankırı Arası Otobüs Firmaları

Karayolu ile yolculuk yapmak birçok kişi için ayrı bir keyiftir. Ankara’dan Çankırı’ya düzenli sefer yapan otobüs firmaları şunlardır:

Ülker Kuğu kimdir? Nereli, kaç yaşında? Ülker Kuğu kimdir? Nereli, kaç yaşında?
  • Tosya Seyahat
  • Türkay Seyahat
  • Sinop Birlik Turizm
  • Çağdaş Güven Turizm
  • Kaptanoğlu Seyahat
  • Kastamonu Güven Turizm
  • Özlem Seyahat

Ankara Çankırı Arası Otobüs Fiyatları?

Ankara Çankırı arası otobüs fiyatları genellikle tüm firmalar için aynı fiyattır. Ortalama olarak en ucuz 230 TL, en yüksek 280 TL'dir. Bazen yeni bir firmanın seferlere başlaması veya firmalar arası rekabet olduğunda fiyatlarda büyük düşüş yaşanmaktadır. 

Çankırı'da havalimanı var mı?

Çankırı'da havaalanı yoktur? Çankırı'dan uçakla seyahat etmek veya Çankırı'ya uçakla gitmek için Ankara, Esenboğo Havalimanı kullanılabilir. Çankırı havalimanı arası otobüs veya özel araçla yaklaşık 1 saat 15 dakikadır. 

Çankırı Ankara Esenboğa Havalimanı arası kaç km sorusunun cevabı 100 km'dir. Özel araç ile hızlı gidildiği takdirde 1 saatte Çankırı'ya varılmaktadır.

Cankiri Otobus Terminali

Çankırı'da otobüs terminali nerede?

Çankırı otobüs terminali, Çankırı'nın Ankara'dan giriş kısmındadır. Çankırı otobüs terminali Çankırı'nın merkezindedir. Terminalde inen yolcular gidecekleri yere yürüyerek veya özel araçla rahatlıkla gidebilirler. 

Kaynak: Haber Merkezi