Karabük’te meydana gelen trafik kazasında, görevini tamamladıktan sonra istasyona dönmekte olan bir ambulansın otomobille çarpışması sonucu 3 sağlık çalışanı yaralandı. Kaza, kent merkezindeki Namal Kavşağı mevkisinde yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hasta bıraktıktan sonra dönüş yoluna çıkan Ercan G. idaresindeki 78 DD 916 plakalı ambulans, kavşakta Murat M. yönetimindeki 78 ABL 976 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle ambulans devrilerek yan yattı.

Kazada ambulans sürücüsü Ercan G. ile ambulansta görevli sağlık çalışanları Hatice G.A. ve Seda Nur K. yaralandı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, çevrede güvenlik önlemleri alarak trafiğin kontrollü şekilde akmasını sağladı.

Yaralı sağlık çalışanlarına ilk müdahale, olay yerine gelen meslektaşları tarafından yapıldı. Ardından yaralılar ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazanın ardından devrilen ambulans ve otomobil, yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre aksayan trafik, araçların kaldırılmasının ardından normale döndü.

Polis ekipleri, kazanın meydana geliş nedenini belirlemek amacıyla geniş çaplı inceleme başlattı. Olay, görev başındaki sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı riskleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Çankırı'da Tarımsal Üretim ve Kuraklık Masaya Yatırıldı
Çankırı'da Tarımsal Üretim ve Kuraklık Masaya Yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İhlas Haber Ajansı