Hatay'ın Kumlu ilçesinde düğün hazırlıkları sırasında yaşanan ani bir ölüm, aileyi yasa boğdu. İstanbul'dan ablasının düğünü için memleketine gelen 22 yaşındaki Tayfur Barut, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Kumlu ilçesi Akpınar Mahallesi'nde yaşayan Tayfur Barut, ablasının düğün hazırlıklarına destek olmak amacıyla İstanbul’dan Hatay’a geldi. Çeyiz taşıma işlerinde ailesine yardım eden Barut, ertesi sabah aniden fenalaştı. Ailesinin durumu fark etmesi üzerine genç adam hemen Kumlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Cenazesi aynı gün Akpınar Mahallesi Mezarlığı’na defnedilen Tayfur Barut’un ani vefatı, ailesi ve yakın çevresini derin yasa boğdu. Amcası Abdurrahman Barut, Tayfur’un sağlıklı biri olduğunu ve ablasının evden ayrılmasına çok üzüldüğünü belirterek, “Ablasından ayrılacağı için üzüntüsünden kalp krizi geçirdi” ifadelerini kullandı.
Hayat dolu bir gençken ablasının en mutlu gününde hayata veda eden Tayfur Barut'un ölümü, büyük bir hüzün yarattı.