Ankara’da yaşayan İsmail Ük ve Ayhan Ük kardeşlerin 2009 yılında tarla işlerinde kullandığı traktör, 17 yıl sonra Yozgat’ın Çekerek ilçesinde ortaya çıktı. Uzun yıllar boyunca kayıp olan aracın bulunması, aile için büyük bir sevinç kaynağı olurken, sürecin geçmişiyle ilgili detaylar dikkat çekti.
Kayıp traktörün ardından yapılan ilk resmi başvurular ve görüşmelerde, sürecin zorluğuna dair önemli değerlendirmelerin Çankırı üzerinden yapıldığı ortaya çıktı. Kardeşlerden İsmail Ük, ilk çalınma döneminde Çankırı’daki bir karakol yetkilisiyle yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, “Traktör gibi tarım araçlarının izini sürmek çok zor, bulunması neredeyse imkânsız” şeklinde bir yönlendirme aldıklarını ifade etti. Bu değerlendirme, olayın uzun yıllar çözülememesine neden olan süreçte etkili oldu.

Yıllar sonra ise olay beklenmedik bir gelişmeyle çözüldü. Yozgat’ın Çekerek ilçesinde bir kişinin babasına traktör hediye etmesi ve akü değişimi sırasında yapılan inceleme, aracın çalıntı olduğunun anlaşılmasını sağladı. Jandarma ekiplerinin şase numarası üzerinden yaptığı incelemede, traktörün İsmail ve Ayhan Ük kardeşlere ait olduğu belirlendi.
Sorgun’daki yedieminden traktörlerini teslim alan kardeşler, 17 yıl sonra araçlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. İsmail Ük, sürecin kendileri için hem umut hem de belirsizlikle geçtiğini belirterek, özellikle Çankırı hattında yapılan ilk değerlendirmelerin olayın seyrinde önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.
Traktörün bulunmasıyla birlikte aile içinde büyük bir sevinç yaşanırken, Ük kardeşler hukuki süreç için de yeniden girişimde bulunacaklarını açıkladı.




