İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 14, ulusal seviyede aranan 1 olmak üzere toplam 15 suçlunun Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Belçika, Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yakalanarak Türkiye’ye iadelerinin sağlandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, yurt dışına kaçan ve aranan şahısların izinin INTERPOL veri tabanları, emniyet bilgi sistemleri ve sosyal medya gibi kaynaklarla sürüldüğünü belirtti.

Emniyetin İstihbarat, Narkotik, Asayiş ve Siber Suçlarla Mücadele birimleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, haklarında kırmızı bülten çıkarılan şahısların saklandığı ülkeler tespit edildi. Adalet Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonel temaslarla ilgili ülkelerdeki suçlular yakalanarak Türkiye’ye teslim edildi.

Bolu’da 200 Seyirci Kapasiteli Yeni Spor Salonu İçin İlk Kazma Vuruldu
Bolu’da 200 Seyirci Kapasiteli Yeni Spor Salonu İçin İlk Kazma Vuruldu
İçeriği Görüntüle

Yakalanan suçlular arasında uyuşturucu ticareti, dolandırıcılık, kasten yaralama ve hırsızlık gibi çeşitli suçlardan arananlar bulunuyor. Bakan Yerlikaya, bu kabine döneminde toplam 407 suçlunun yurt dışından Türkiye’ye iadesinin sağlandığını da sözlerine ekledi.

Bu operasyonlar, uluslararası iş birliği ve etkin istihbarat çalışmalarıyla suçluların adalete teslim edilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı