Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Cumhuriyetin 110. yılına özel olarak düzenlenen “110. Yılında 110 Bin Gençle: Bir Destandır Çanakkale” projesi kapsamında Çankırı’dan anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi. Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 39 öğrenci, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Anıl İleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli Rıdvan Çelik eşliğinde Çanakkale gezisine katıldı.
16 Eylül 2025 Salı günü hareket öncesinde düzenlenen uğurlama programına Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, İl Millî Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak ve Okul Müdürü Abdurrahman Şayık katıldı. Vali Taşolar, öğrencilerle yakından ilgilenerek yolculuklarının hayırlı olmasını diledi ve bu tür projelerin gençler için tarihî bilinç kazandırmada büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.
Gezi programı kapsamında öğrenciler ilk olarak Kilitbahir, Hilaliahmer Hastane Müzesi ve Şehitler Abidesini ziyaret etti. Ardından, Çankırılı şehitlerin de mezarlarının bulunduğu Kirte Tepesine gidilerek anlamlı bir anma gerçekleştirildi.
Gezinin ikinci gününde öğrenciler, Conk Bayırı ve 57. Alay Şehitliğini ziyaret ederek Çanakkale Savaşı’nın zorluklarını yerinde görme fırsatı buldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görev yaptığı alanları inceleyen gençler, kazanılan zaferin önemini daha derinden hissetti.
Cumhuriyetin 110. yılına özel gerçekleştirilen bu proje sayesinde Çankırılı gençler, tarihî mirasla doğrudan temas kurarak hem millî bilinçlerini güçlendirdi hem de kahramanlık destanının izlerini sahada öğrenme imkânı yakaladı.