ÖZEL HABER/ Çankırı'nın yetiştirdiği kıymetli sanatçılardan Neşe Dilekçioğlu, ve Emine Koç önce Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci'yi sonra Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'i ziyaret etti. Ardından Çankırı gezintisi yapan Dilekçioğlu Çankırıhaber.net'e konuştu.

Kariyeri boyunca ödüller almış, sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkmış, ülkenin ve dünyanın birçok yerinde Çankırı'yı temsil etmiş sanatçı kimliğinin yanı sıra Günboyu Gazetesi yazarı da olan TRT ses sanatçısı Neşe Dilekçioğlu, Çankırı ziyareti hakkında mikrofonlarımıza konuştu.

Whatsapp Image 2024 05 03 At 17.41.23

Sözlerine Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci'ye yaptığı ziyareti anlatarak başlayan Dilekçioğlu şu şekilde konuştu:

"Ben Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci beyi çok eskiden tanırım. Yine Çankırı'nın yetiştirdiği sanatçılardan Emine Koçve Derya Lokantası kurucusu Sefer Tekmen ile birlikte ziyaret edip hayırlı olsun demek istedik, Başkanımız Ömer Bezci beye telefon açtım ve yola koyulduk. Gittiğimizde Çankırı Milletvekili Pelin Yılık da oradaydı, kalabalık bir grupla gelmişti. Sağolsunlar bizi çok güzel, çok sıcak ağırladılar. Orada biraz vakit geçirip hayırlı olsun dileklerimizi ilettikten sonra Esen Başkanımızla randevumuz olduğu için merkeze doğru yola çıktık."

"Halk tarafından ikinci defa seçilen başkanı biz de ziyaret edip tebrik edelim istedik"

"İsmail Hakkı Esen'in siyasi gözlüğünü o koltuğa oturduğunda çıkardığına inanıyorum. Zaten öyle olmasaydı ikinci defa seçilmezdi öyle değil mi? Halk tarafından ikinci defa seçilen başkanı biz de ziyaret edip tebrik edelim istedik ve başkanımızın yanına gittik. Gittiğimizde başkanımızın eşi Betül Esen de oradaydı onunla da başkanımızla da uzun uzun sohbet ettik."

Whatsapp Image 2024 05 03 At 17.41.23 (1)"Çankırı'nın kabuğunu kırdığını gördüm"

"Bu seferki gelişimde Çankırı'nın gerçekten kabuğunu kırdığını, kırmaya başladığını gördüm. Başkanımızın Çankırı'ya yapmış olduğu hizmetleri, Çankırı'nın ne kadar geliştiğini de gördüm ancak başkanımıza turizm anlamında da gelişmek için adımlar atılabileceğini, Çankırı'nın yetiştirdiği sanatçılar olarak bu konuda üstümüze düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu dile getirdim. Biz sanatçılar olarak Çankırı'nın kültür elçileriyiz; sadece türküleri ile değil, her anlamda tanıtmak bize düşer. Çankırı'yı daha çok duyurmamız, Ankara'nın yakınında oluşu sebebiyle mahsun kalmış şehrimizi daha ileriye götürmemiz gerekiyor."

"Çankırı'da istihdam alanları yaratılmalı"

"Çankırı'yı daha gelişmiş bir şehir haline getirmenin yolunun kadınları sosyal hayata, iş hayatına kazandırmak olduğunu düşünüyorum. Zira geleceğin çocuklarını yetiştirenler kadınlardır, gelişim için de onlara ihtiyaç vardır. Öte yandan bir sanatçı olarak, gördüğüm eksikliklerden başkanımıza bahsettim. Örneğin buraya bir fabrika açılabileceğini, bu sayede istihdam için göç vermenin önüne geçilebileceğini ifade ettim veya Çerkeş Yolu'nda çok güzel yerler var turizm anlamında buralara bir şeyler yapılabileceğini ekledim. Turizm acenteleriyle anlaşılıp Ankara'dan gezi turu otobüslerinin kaldırılabileceğini naçizane dile getirdim. Başkanımız da haklısınız dedi ve bu konular için ayrıca bir gün oturalım diye cevap verdi."

"Başkanımızın kil hediye etmesinden çok etkilendim"

"Başkanımıza yeni çıkarmış olduğum 'Başka Şık Var Mı?' isimli kitabımı imzalayıp hediye ettim, başkanımız yazar kimliğimi de görünce çok memnun oldu. O da bizlere bir pakette tuz lambası ve kil hediye etti. Kili görünce çok etkilendim çünkü annelerimiz eskiden saçımızı kille yıkardı. Ardından Çankırı'yı, eski evimin olduğu mahalleyi gezdim. Kadınların toplanıp yemek yaptıkları, gün yaptıkları bir alan oluşturulmuş. Orada kadınlarla sohbet ettik hatta Emine Koç'la birlikte onlara türkü söyledik." ifadelerini kullanan Dilekçioğlu, konuşmasını burada sonlandırdı.

Gümüşhane’de coşkulu 19 Mayıs kutlaması Gümüşhane’de coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Muhabir: Şulenaz Durlanık