ÖZEL HABER/ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personelleri "Kırsal Bölgelerde Çocuklar için Koruyucu ve Önleyici Hizmetlere Erişimin Arttırılması Faaliyetleri" kapsamında yürüttükleri çalışmalara devam ediyorlar.

Kosova’da Türk askeri 19 Mayıs Bayramı’nı zeybek oynayarak kutladı Kosova’da Türk askeri 19 Mayıs Bayramı’nı zeybek oynayarak kutladı

Whatsapp Image 2024 05 03 At 14.59.20Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Kırsal Bölgelerde Çocuklar için Koruyucu ve Önleyici Hizmetlere Erişimin Arttırılması Faaliyetleri" kapsamında, Çankırı İl Müdürlüğü'ne bağlı çalışan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personelleri, bu yıl da köy ziyaretlerine devam ediyor.

Whatsapp Image 2024 05 03 At 14.59.21Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın söz konusu faaliyetle ilgili yaptığı açıklama, "Bakanlığımızın hizmet önceliği her çocuğun bir aile ortamında desteklenmesidir. Bu ilkeden hareketle Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli sosyal hizmet modelleri sunulmaktadır. Korunmaya muhtaç çocukların korunma altına alınmasına esas oluşturacak nedenin ekonomik yoksunluk olması hâlinde, ailelere “Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti” sunularak çocuğun kendi ailesi yanında bakımı sağlanmaktadır. Öz ailesi ile yaşama imkânı olmayan çocuklar koruyucu aile yanında desteklenmekte; durumu evlat edinilmeye uygun olan çocuklar ise evlat edindirme hizmetinden faydalandırılmaktadır. Bakımı aile ortamında sağlanamayan çocukların, aile ortamına en yakın ev tipi kuruluşlarda bakımları sağlanmaktadır. Bakanlığımızca; 2017 yılı Haziran ayı sonu itibari ile çocukların toplu bakımını sağlayan çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları kapatılarak aile ortamına benzeyen ve az sayıda çocuğun kaldığı çocuk evleri ve çocuk evleri sitesi modeline geçilmiştir." şeklindeydi.

Muhabir: Şulenaz Durlanık